Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

TV SLO 1/MMC Goran Dragić se je poslovil od košarke tam, kjer je najraje: na igrišču v družbi prijateljev

V Noči zmaja, poslovilnem večeru, se je zlati kapetan slovenske košarkarske reprezentance tudi uradno poslovil od košarke. "Nikoli ne bom pozabil, dal sem vse od sebe, ko sem igral za Slovenijo," je ob koncu spektakla povedal priljubljeni Gogi.

272

8. etapa Vuelte Roglič se je otresel rdeče majice in poletel proti zmagi

S tretjim pospeškom na ciljnem vzponu na Cazorlo se je Primož Roglič otresel rdeče majice in na koncu dobil sprint navkreber dvojice z Enricom Masom. 46 sekund in 10 sekund odbitka za zmago v 8. etapi je dobiček Rogliča proti Benu O'Connorju.

603

Evropa V Nemčiji v napadu z nožem več mrtvih, doslej dva aretirana

Napadealec je v nemškem mestu Solingen z nožem ubil tri ljudi in jih več ranil. Nemška policija je pridržala 15-letnika, a še preverja, ali je povezan z napadom. Javni tožilec ne izključuje možnosti, da je šlo za teroristični napad.

31

Gospodarstvo Kaj prinaša duopol OTP-ja in NLB-ja za komitente?

NLB je v Sloveniji prevladoval od osamosvojitve. Zdaj je dobil primerljivo tekmico, slovenski OTP. Bo duopol na bančnem trgu poslabšal konkurenco ali bomo komitenti deležni kakovostnejših in cenejših storitev?

63

Znanost in tehnologija Sunita Williams in Butch Wilmore se bosta vrnila v Crew Dragonu, Starliner pa brez posadke

Nasa se je odločila, da se bosta Sunita Williams in Barry Wilmore vrnila na Zemljo s SpaceX-ovim Crew Dragonom, in ne z Boeingovim Starlinerjem, s katerim sta dospela. Vrnitev je predvidena za februar 2025. Starliner se bo vrnil brez posadke.

7

Novice

Vesoljski tednik Eksplozija nemške rakete, posnetek površja Severnice in hiter napredek Indijcev

Kmalu bomo priča prvemu vesoljskemu sprehodu v zgodovini, nova nemška raketa je doživela smrtni udarec, izmenjave vozovnic med Naso in Roskozmosom bi lahko bilo kmalu konec ... Vse to in še več v 192. vesoljskem tedniku.

9

Evropska unija Hrvaška vlada bo sprostila cene električne energije in plina

Hrvaška vlada je napovedala, da ne bo podaljšala svežnja ukrepov za zaščito gospodinjstev in podjetij, s katerimi je v preteklih dveh letih in pol predvsem omejevala cene električne energije in plina. Meni, da podražitve ne bi smele biti visoke.

14

Evropa Ukrajina že tretje leto dan neodvisnosti zaznamuje med vojno z Rusijo

Ukrajina zaznamuje dan neodvisnosti. Na Prešernovem trgu v Ljubljani je potekal shod Ukrajincev. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je ob tem v nagovoru zatrdil, da je Rusija želela uničiti Ukrajino, vendar se je vojna vrnila k njej domov.

91

Šport

Prva liga Vizinger z 11-metrovke zadel za zmago Mure, Koper visoko zmagal v Domžalah

Šesti krog Prve lige prinaša prvi večni derbi v novi sezoni, a še prej sta bili na vrsti sobotni tekmi. Mura je na Fazaneriji z 1:0 premagala Kalcer Radomlje, Koper pa v gosteh zadnjeuvrščene Domžale z 0:3.

23

Hokej Slovenci pred odhodom v Latvijo še drugič klonili z Avstrijo

Slovenski hokejisti so med pripravami na kvalifikacije za olimpijske igre še drugič ta teden igrali proti Avstriji. Tudi na drugi tekmi so izgubili, v Gradcu je bil izid 2:1 za gostitelje.

2

Velikani o Dragiću McHale poudaril zmagovalno miselnost, Bosh verjame, da bi lahko skupaj dobila prstan

"Ko me je vprašal, ali bi prišel na ta dogodek, sem rekel, seveda pridem, kako naj zavrnem Gorana Dragića," je za MMC dejal Kevin McHale, eden najboljših krilnih centrov v zgodovini, ki je z Bostonom osvojil tri šampionske prstane.

31

Premier liga Pedro v 95. minuti potopil rdeče vrage

Nogometaši Manchester Uniteda so v 2. krogu Premier lige doživeli grenak poraz. Na gostovanju pri Brightonu so prejeli zadetek v 95. minuti in izgubili z 2:1.

6

Formula 1 Norris s 'polom' pokvaril oranžno zabavo v Zandvoortu

Nizozemski ljubitelji formule ena so pričakovali 'pole' Maxa Verstappna v kvalifikacijah za VN Nizozemske v Zandvoortu. Namesto tega so bili priča McLarnovi prevladi, najboljši startni položaj za nedeljsko dirko pa si je zagotovil Lando Norris.

2
Oglasno sporočilo

Opremite svoj računalnik z doživljenjsko licenco Microsoft Office 2021 in Windows 11

Imeti zanesljiva in napredna orodja na dosegu roke je ključnega pomena za ohranjanje produktivnosti tako pri delu kot doma.

Tenis Sinner odpustil kondicijskega trenerja in fizioterapevta

Jannik Sinner je o svojem dopinškem škandalu dejal, da je vedno spoštoval protidopinška pravila, medtem pa je tik pred začetkom Odprtega prvenstva ZDA odpustil kondicijskega trenerja in fizioterapevta, ki sta kriva, da je v njegovo telo prišel klostebol.

37
Več

Kultura

Festival kratkega filma Velika nagrada 10. FeKK-a filmu Krila delavcev: "Vsaka guba na obrazu je odraz življenja."

Na 10. Festivalu kratkega filma je osrednjo nagrado FeKK grand prix prejel kosovski film Krila delavcev režiserja Ilira Hasanaja, v katerem poškodovani delavci, nad katerimi visi sistem, poln nevarnosti in nepravičnosti, zrejo v gledalca. 

Odločitev sodnice Tožba Ane Netrebko proti Metu zožena na diskriminacijo na podlagi spola

Sodnica je tožbo sopranistke Ane Netrebko proti Metropolitanski operi zožila na njen odškodninski zahtevek glede diskriminacije na podlagi spola, a zavrnila njene pritožbe glede obrekovanja, kršitve pogodbe in diskriminacije zaradi nacionalnega izvora.

4

Filmski festival Srce Sarajeva za najboljši film za Tri kilometre do konca sveta, nagradi tudi za slovenska filma

Srce Sarajeva za najboljši film je na letošnjem 30. Sarajevskem filmskem festivalu prejel romunski film Tri kilometre do konca sveta režiserja Emanuela Parvua. Nagrajena sta bila tudi filma Maje Doroteje Prelog in Sonje Prosenc.

Več

Zabava in slog

Zanimivosti Zaradi trenda na TikToku Islandija ostala brez zalog kumar

Islandski supermarketi so ostali praktično brez zalog kumar, potem ko je po viralnem trendu na TikToku povpraševanje po tej zelenjavi zrastlo v nebo.

8

Zanimivosti Ukrajinski vojak, ki je izgubil obe nogi v vojni, postal sanjski moški

26-letni Oleksandr Budko je bil leta 2022 med eksplozijo ruske granate na bojišču tako hudo poškodovan, da so mu morali amputirati obe nogi. Danes je zvezda resničnostnega šova Sanjski moški, za njegovo naklonjenost pa se poteguje četica samskih žensk.

13

Družabno Vpogled v gala večerjo košarkarskih zvezdnikov: "Najzahtevnejši dogodek v moji karieri"

V Areni Stožice so pred dobrodelnim spektaklom Noč zmaja z Goranom Dragićem sinoči izpeljali veliko gala večerjo z okoli 400 gosti, od tega nekaterimi največjimi zvezdniki svetovne košarke.

41

Zvok časa Pred 20 leti se je z debitantsko ploščo predstavil Pitbull

Pitbull je prvi album v svet poslal 24. avgusta leta 2004. Pod naslov M.I.A.M.I. – krajšava za Money Is a Major Issue, kar se prevede v denar je velika težava – je združil 16 pesmi, na katerih so se mu pridružili številni gosti, tudi Lil Jon in Fat Joe.

1

Znani Hailey in Justin Bieber sta se razveselila prvega otroka

Hailey in Justin Bieber sta postala starša. Manekenka je namreč rodila prvega otroka, sina, ki sta ga poimenovala Jack Blues Bieber.

5
Oglasno sporočilo

Konec avgusta vrata odpira Rustjeva hiša kruha

Prenova Rustjeve hiše v središču Ajdovščine se zaključuje, konec avgusta bo pod okriljem Društva ljubiteljev pašte svoja vrata na stežaj odprla Rustjeva hiša kruha.

Zanimivosti Danska namerava 17-letnike spustiti same za volan

Danska vlada namerava v prihodnje 17-letnikom z vozniškim dovoljenjem med 5. in 20. uro omogočiti, da za volan sedejo brez spremstva odraslega.

15
Več

Uredniški izbor

Kaspijsko morje Največje jezero na svetu bi se lahko do konca stoletja skrčilo za tretjino

Do konca stoletja bi se gladina Kaspijskega morja lahko znižala za 18 metrov, njegova površina pa bi se lahko zmanjšala za tretjino. Poleg nevarnosti za ekološki sistem največjega jezera na svetu bo imela sprememba vodostaja tudi geopolitične posledice.

122

Zdravje Na URI-ju Soča se bo predvidoma že jeseni nadaljevala rehabilitacija poškodovanih otrok iz Gaze

Slovenija bo nadaljevala projekt rehabilitacije palestinskih otrok iz Gaze, ki je bil prekinjen med epidemijo covida-19. Že jeseni naj bi na URI-ju Soča prišlo od osem do deset poškodovanih otrok v spremstvu enega družinskega člana.

5

Statistika 80 let statističnega urada: od štetja prebivalcev do obsežnih zbirk podatkov

Te dni 80 let delovanja praznuje statistični urad. Njegova vloga se je v osmih desetletjih močno spremenila – če je bila na začetku glavna naloga štetje prebivalstva, je danes zbiranje verodostojnih podatkov, na katere se lahko opirajo država in podjetja.

22

Afrika "Združeni arabski emirati bi lahko postali največji vlagatelj v Afriki"

Združeni arabski emirati so četrti največji vlagatelj v Afriki, a bi lahko postali celo vodilni, če se bo naložbeni trend nadaljeval, je prepričan politični analitik Corrado Čok, ki izpostavlja njihove naložbe v obnovljive vire energije in pristanišča.

66
Več

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Urban Praprotnik Sifan Hassan ali nizozemska lokomotiva

Zakaj sem tako navdušen nad Sifan Hassan, Nizozemko, ki je na letošnjih olimpijskih igrah v Parizu tekmovala na 5000 in 10000 metrov ter v maratonu? Vznemirjeno sem se spraševal, kako ji bo šlo.

12

Tomo Kočar Janko in Metka med resničnostjo, mitologijo in religijo

Jakob in Wilhelm Grimm sta v literarno zgodovino sicer res zapisana kot najslavnejša zbiralca pravljic, vendar je prava moč njune zbirke ravno v elementih, zaradi katerih bi ju kot zbiralca morali celo diskvalificirati.

10

Slavko Jerič Judo in plezanje slovenski klasiki, skrbijo trendi v atletiki in plavanju

Slovenski športniki se iz Pariza vračajo s tremi medaljami, kar je sicer najmanj v tem stoletju na poletnih olimpijskih igrah, vseeno pa so lahko zadovoljni s svojim izplenom. Malo bolj skrbijo trendi.

109

Slavko Jerič Pogačar se je tudi zaradi zadnjih dveh Tourov razvil v svojo najboljšo različico

Tadej Pogačar skoraj tri leta ni osvojil tritedenske dirke. V pripravah na novo sezono je marsikaj spremenil, prilagodil in nadgradil. Plod svojega dela je zdaj pobral z dvojčkom Giro in Tour, prvim v tem stoletju.

55
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov