Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Ustavila je ni niti domača zvezdnica Prva medalja za Slovenijo: Andreja Leški z iponom do olimpijskega zlata!

Slovenija se veseli prve kolajne na OI v Parizu, judoistka Andreja Leški je osvojila zlato! Veliko delo je opravila že v polfinalu, v finalu kategorije do 63 kilogramov pa je z iponom premagala Mehičanko Prisco Awiti Alcaraz.

629

Sprejem v Slovenski hiši Zlato kolajno v družbi navijačev proslavila tudi z mamo in očetom

Zlato judoistko Andrejo Leški so po osvojeni zlati kolajni zvečer pozdravili na sprejemu v Slovenski hiši v Parizu. "Psihološko je bilo najtežje pred in med polfinalno borbo, ko je toliko ljudi navijalo za mojo tekmico," je povedala za TV Slovenija.

2

Bližnji vzhod Izrael izvedel napad na predmestje Bejruta – tarča naj bi bil poveljnik Hezbolaha

Izraelske sile so izvedle omejen zračni napad na libanonsko prestolnico Bejrut. Tarča naj bi bil Fuad Šukr, eden najvišjih poveljnikov šiitskega gibanja Hezbolah, domnevno odgovoren za napad na zasedeni Golanski planoti konec tedna.

49

Južna Amerika Volitve v Venezueli - res oporečne ali izid zgolj ne ustreza ZDA?

"ZDA skrbi, da izid volitev v Venezueli ne odraža volje volivcev," je dejal ameriški državni sekretar Antony Blinken. Sentiment ni nov. ZDA že 25 let "skrbi" venezuelsko vodstvo, ki se ne pod Hugom Chavezom ne pod Nicolasom Madurom ne uklanja Washingtonu.

17

Dalmacija Pri Šibeniku izbruhnil obsežen požar; poškodovan gasilec

Na območju Skradina pri Šibeniku je zjutraj izbruhnil obsežen požar, ki ga gasi približno 120 gasilcev z 32 gasilskimi vozili, štirimi kanaderji in tremi air tractorji. V požaru, ki še ni pod nadzorom, je bil lažje poškodovan gasilec.

5
Mobile
Desktop

Novice

Okolje Air New Zealand prvi večji letalski prevoznik, ki opušča podnebni cilj

Air New Zealand je opustil svoj cilj, da do leta 2030 zmanjša izpuste ogljikovega dioksida, kar je novozelandski letalski prevoznik pripisal težavam pri dobavi bolj ekonomičnih letal in trajnostnih goriv.

77

Odbojka Hitropotezno in bleščeče v četrtfinale: Srbi padli s 3:0

Odbojkarji Slovenije so se z vrhunsko predstavo in zmago 3:0 nad Srbi v velikem slogu prebili v četrtfinale olimpijskega turnirja. S 25 točkami je blestel Tonček Štern, v 2. nizu je s serijo kar desetih zaporednih servisov veliko delo opravil Alen Pajenk.

233
Oglasno sporočilo

Doživite nepozabno poslovilno tekmo Gorana Dragića

Slovenski košarkarski as Goran Dragić bo avgusta končal svojo izjemno kariero z nepozabno poslovilno tekmo v Stožicah.

Šport

Odzivi šampionke Andreja Leški razkrila zlati recept: Neizmerna želja, predanost in samozaupanje

Po Urški Žolnir (London 2012) in Tini Trstenjak (Rio de Janeiro 2016) ima Slovenija novo olimpijsko prvakinjo v judu v kategoriji do 63 kg. V Parizu je na olimpijski vrh stopila izjemna Andreja Leški.

26

Po zmagi nad Srbi Ko je Štern "resetiral" Pajenka, je bila Slovenija kot v transu

"Smo zagotovo v četrtfinalu? Super," je Tine Urnaut šele pred mikrofonom Vala 202 izvedel, da je prvi cilj odbojkarjev izpolnjen. In to na kakšen način! Z zmago nad Srbi s 3:0 in z vrhunsko predstavo, ki vliva upanje, da lahko Slovencem uspe nov presežek.

15

Liga prvakov Z igralcem manj in brez poškodovanega Karničnika visok poraz Celja v Bratislavi

Nogometaši Celja so v Bratislavi na povratni tekmi 2. kroga kvalifikacij za Ligo prvakov izgubili proti Slovanu s 5:0 in končali nastope v tem tekmovanju. V Celju je bilo prejšnjo sredo 1:1.

210

Gimnastika Izjemna Simone Biles popeljala Američanke do zlata na ekipni tekmi

Ženska ekipna tekma se je v Parizu končala z zlato olimpijsko medaljo ZDA. Simone Biles se je veselila prve zlate medalje v Parizu, kjer ima še velike načrte. Pri 27 letih je postala najstarejša Američanka z zlato medaljo v gimnastiki.

5

Košarka Španci v končnici strli Grke, Kanadčani po preobratu v drugem polčasu Avstralce

Španski košarkarji so na olimpijskem turnirju v Lillu osvojili prvo zmago. V 2. krogu so s 84:77 premagali izbrano vrsto Grčije. Drugo zmago je v skupini A vpisala Kanada, ki je bila boljša od Avstralije (93:83).

35
Oglasno sporočilo

Magistrski študijski program Industrijska farmacija

V študijskem letu 2024/2025 na Fakulteti za farmacijo Univerze v Ljubljani ponovno vabimo k vpisu plačljivega študijskega programa Industrijska farmacija, ki poteka v angleščini.

Plavanje Neža Klančar z izenačenim državnim rekordom 14., Kaylee McKeown do tretje zlate medalje

Plavalka Neža Klančar se je na olimpijskih igrah s 15. časom kvalifikacij na 100 metrov prosto uvrstila v polfinale, v katerem je s 53,96 izenačila državni rekord in v Parizu osvojila končno 14. mesto.

14
Več

Kultura

Dediščina Zakaj vrniti nekaj, kar ni bilo nikoli ukradeno, ali zakaj je Mona Liza v Franciji, ne pa v Italiji

Po tem, ko je egipčanski arheolog obudil razpravo o vrnitvi Mone Lize Italiji, kjer je bil rojen njen avtor, Leonardo da Vinci, se postavljajo vprašanja, kako je Mona Liza sploh končala v Parizu. A podlage za vrnitev ni, pravijo umetnostni kritiki.

1

Film in TV Režiser Alexander Payne je novi prejemnik častnega srca Sarajeva

Častno srce Sarajeva bo na letošnjem Sarajevskem filmskem festivalu prejel tudi ameriški režiser, scenarist in producent Alexander Payne. Častno srce mu bodo podelili kot znak priznanja za njegov izjemni prispevek k filmski umetnosti.

1

Kadrovske menjave Zakrožila imena kandidatov za generalnega direktorja Cankarjevega doma

V teku je izbor generalnega direktorja Cankarjevega doma, na katerega so bile oddane štiri popolne prijave. Uršula Cetinski je potrdila kandidaturo za tretji mandat, omenjajo tudi Maro Ambrožič Verderber, Jureta Novaka in Žigo Predana.

11
Več

Zabava in slog

Adrenalin in šok Pogumneži so se s Starega mostu znova pognali v hladno reko

Skoki z znamenitega Starega mostu v Mostarju so imeli letos posebno noto – pred 20 leti so ga končno obnovili, potem ko je bil leta 1993 med vojno uničen. S 24 metrov se je v hladno reko Neretvo pognalo 38 domačih in tujih športnikov.

Znani Saoirse Ronan naj bi se poročila z Jackom Lowdnom

Zvezdniški par Saoirse Ronan in Jack Andrew Lowden naj bi se pred kratkim v Edinburgu poročila na matičnem uradu. Zaobljube naj bi si med majhnim obredom izmenjala le pred peščico najbližjih prijateljev, vsi naj bi tudi prisegli molčečnost.

3

Utrinki Egiptovska sabljačica na igrah tekmovala v sedmem mesecu nosečnosti

Egiptovska sabljačica Nada Hafez je ob svojem prihodu v eno najmogočnejših pariških znamenitosti Grand Palais (Velika palača) skrivala dolgo varovano skrivnost – svoj nosečniški trebušček.

11

Zapuščina Pariz želi, da po koncu OI za vedno ostanejo tudi olimpijski krogi na Eifflovem stolpu

Županja Pariza Anne Hidalgo želi kot dediščino za stalno ohraniti tri simbole letošnjih OI – olimpijske kroge na Eifflovem stolpu, olimpijski kotel na vrtu Tuilerije in kipe pomembnih osebnosti, ki so se iz Sene dvignili med odprtjem.

16

Veselje V Sloveniji rekordno število gnezdečih parov in mladičev belih štorkelj

Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije je že 26. leto zapored opravilo popis belih štorkelj v Sloveniji. Letošnje leto jih je presenetilo z novimi rekordi – našteli so namreč največ gnezdečih parov in največ mladičev bele štorklje doslej.

13
Oglasno sporočilo

Enoprostorec, ki spreminja pravila igre. Mercedes-Benz razred B.

Avtomobil razreda B družinam, avanturističnim parom ali seniorjem ponuja brezkompromisno zanesljivost, dinamično vožnjo, nadgrajeno z učinkovitimi in varčnimi motorji, inovativno tehnologijo ter privlačno ceno in nizke stroške lastništva.

Za dušo Porabci že enajstič na dolgo pot iz Andovcev na Triglav

V naslednjih dneh bodo Porabski Slovenci prepešačili 320 kilometrov iz Andovcev na Triglav. Vrhunec odisejade bo že 11. vzpon na najvišji slovenski vrh. S pohodom želijo dokazati, da so zavedni Slovenci in so tesno povezani z matičnim slovenskim narodom.

4
Več

Uredniški izbor

Ljubljana Podgane (še) ne ogrožajo Ljubljane

Miklošičev park je zaradi deratizacije zaprt vse od začetka junija. Deratizacijo je izvajal laboratorij za varno hrano, kjer pravijo, da je deratizacija predvidena v treh sklopih, po vsakem pa je treba počakati tri tedne, da sredstva dosežejo svoj namen.

51

Okolje Zakaj se je načrtovani množični odlov nutrij na Ljubljanskem barju ustavil po le treh mesecih?

"Pristojnim mora postati jasno, da nutrij ni treba odstranjevati samo zaradi škode, ki jo povzročajo, ampak že zaradi evropske uredbe," opozarja predsednik ZLD-ja Ljubljana Lado Bradač. V KPLB-ju pozivajo k spremembi zakonodaje, a za zdaj neuspešno.

75

Intervju Pogačar je postal zrelejši, še vedno pa kdaj preseneti svoje stratege

"Po dveh drugih mestih na Dirki po Franciji je naredil korak naprej na vseh področjih, prihaja pa tudi v najboljša kolesarska leta," je izjemen uspeh Tadeja Pogačarja, tretjo zmago na Dirki po Franciji, komentiral Andrej Hauptman.

67

Zgodovinsko! Pogačar dobil kronometer, potrdil zmago na Touru in nasledil Pantanija

Tadej Pogačar (UAE Emirates) je dobil še tretjo zaporedno etapo na Dirki po Franciji. Z veličastno zmago na kronometru je suvereno potrdil prevlado in končno zmago na letošnji Dirki po Franciji!

497
Več

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Slavko Jerič Pogačar se je tudi zaradi zadnjih dveh Tourov razvil v svojo najboljšo različico

Tadej Pogačar skoraj tri leta ni osvojil tritedenske dirke. V pripravah na novo sezono je marsikaj spremenil, prilagodil in nadgradil. Plod svojega dela je zdaj pobral z dvojčkom Giro in Tour, prvim v tem stoletju.

56

Mojca Širok Francija na treh bregovih

Kaj se je zgodilo na francoskih predčasnih parlamentarnih volitvah, ki jih je predsednik Emmanuel Macron na veliko presenečenje ne le vse države, ampak celo najožjih sodelavcev sklical po porazu svoje stranke na junijskih evropskih volitvah?

42

Urban Praprotnik Kako slehernik prekolesari Dirko po Franciji?

Lani so se teden dni pred dirko vrhunskih kolesarjev francoske pentlje lotili tudi ljubitelji. Kakšne zanimive razlike so opazili med njimi?

16

Kolumne Macronova tvegana igra in "preložena zmaga" Marine Le Pen

"Preveč izkušenj imam, da bi bila razočarana," je sinoči v svojem prvem odzivu v povolilni oddaji na TVF1 po drugem krogu parlamentarnih volitev dejala veteranka francoske politike Marine Le Pen.

72
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov