Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
MMC-teden - tedenska izdaja najboljših vsebin

Kolesarstvo Pogačar v solo pobegu potolkel tekmece tudi na klasiki po Emiliji

Tadej Pogačar je na najlepši način krstil mavrično majico svetovnega prvaka, v katero je bil odet prvič. Na Dirki po Emiliji je napadel že na prvem od petih vzponov na San Luco in se v samostojni vožnji več kot 35 km odpeljal 24. zmagi sezone naproti.

598

Evropa V poplavah v BiH-u umrlo najmanj 15 ljudi, iskanje pogrešanih otežuje dež

V katastrofalnih poplavah in zemeljskih plazovih v BiH-u je po zadnjih podatkih umrlo najmanj 15 ljudi, a bi lahko število žrtev še naraslo, saj naj bi še enkrat toliko ljudi pogrešali. Poplavljena območja so spet na udaru dežja.

50

Bližnji vzhod Iran poziva mednarodno skupnost, naj se Izraelu postavi po robu

Mednarodna skupnost poziva k prekinitvam ognja, vendar Izrael nadaljuje napade na Bejrut in je prebivalce pozval k evakuaciji. Izraelska vojska je pozvala enote ZN-a v Libanonu k umiku, vendar te ostajajo na položajih.

104

Evropa Protestniki na Madžarskem zahtevajo konec "državne propagande"

Na tisoče Madžarov je v soboto pred sedežem državne televizije in protestiralo proti "državnemu propagandnemu stroju" ter pozivalo k neodvisnim javnim medijem. Proteste je organiziral opozicijski politik Peter Magyar, ki je Orbanov največji tekmec.

12

Vesoljski tednik Planet pri sosednji zvezdi, kitajski lunarni skafander in še ena drzna napoved Elona Muska

Astronomi so našli eksoplanet pri najbližji zvezdi edinki, ameriška raketa Vulcan se je rešila po hujši odpovedi, Kitajci so predstavili lunarni skafander ... Vse to in še več v 195. vesoljskem tedniku.

5

Novice

Slovenija Han po klavzuri SD-ja: Zadovoljen sem, ker vemo, kje smo in prevsem vemo, kam gremo

SD se je sešel v Ljubljani na klavzuri, na kateri je širše vodstvo stranke razpravljalo o položaju stranke po pol leta delovanja novega vodstva. "Ko smo se pogovarjali o izzivih, o vsebini, sem videl, da je stranka konsolidirana," je dejal predsednik Han.

42

Avstrija Kickl stranke, ki nočejo sodelovati z njim, svari pred "koalicijo poražencev"

Vodja desničarskih populističnih svobodnjakov (FPÖ) Herbert Kickl je po petkovih pogovorih pri predsedniku Alexandru Van der Bellenu o oblikovanju vlade izjavil, da želi postati naslednji avstrijski kancler.

26

Vojna v Ukrajini Zelenski naj bi v Ramsteinu predstavil "načrt za zmago"

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je napovedal, da se bo naslednji teden udeležil zasedanja kontaktne skupine za Ukrajino v Ramsteinu v Nemčiji, kjer bo predstavil "načrt za zmago" oziroma jasne in konkretne korake za pravičen konec vojne.

106

Šport

Liga ABA Zmaji dobre evropske predstave vendarle prenesli tudi na Jadran

V 3. krogu Lige ABA so košarkarji Cedevite Olimpije vpisali prvo zmago. V Baru so upravičili vlogo favoritov in Mornar odpravili z 92:82. Ob 21.00 Krka gosti Spartak iz Subotice.

15

Skoki Zajc po vodstvu v prvi seriji zadnjo tekmo poletja končal na drugem mestu

Na zadnji tekmi poletne velike nagrade smučarskih skakalcev se je v Klingenthalu z drugim mestom izkazal Timi Zajc. Zmagal je Norvežan Marius Lindvik, ki je na vrh skočil s petega mesta po prvi seriji.

3

Liga ICEHL Vorarlberg - Olimpija 0:0

Hokejisti Olimpije so v petek v Innsbrucku doživeli prvi poraz v letošnji sezoni. Tokrat jih čaka zelo neugodno gostovanje v Feldkirchu, Vorarlberg je v lanski sezoni štirikrat zanesljivo ugnal Ljubljančane.

Premier liga Kovačić zrežiral zmago Cityja, Liverpool ostaja na vrhu

Nogometaši Liverpoola so tudi po 7. krogu vodilna ekipa Premier lige. Crystal Palace se je dobro upiral redsom, a je na koncu izgubil z 0:1. To je bila že deveta zmaga na deseti tekmi za novega trenerja Arneja Slota.

Tenis Sinner prvi igralec, rojen po letu 2000, z 250 zmagami

Na predzadnjem mastersu teniške sezone sta v Šanghaju Jannik Sinner in Carlos Alcaraz zanesljivo preskočila prvo oviro. Prvi igralec sveta je s 6:1 in 6:4 premagal Japonca Tara Daniela, Alcaraz pa s 6:2 in 6:2 Kitajca Junčenga Šanga.

3
Oglasno sporočilo

Puščavski blues Azize Brahim

Aziza Brahim je najverjetneje najpomembnejša glasbenica svoje generacije v Zahodni Sahari in tudi ena najbolj cenjenih glasbenih avtoric Afrike.

Bundesliga Kiel po zaostanku z 0:2 do velike točke v Leverkusnu

Nogometaši Kiela, ki so novinci v Bundesligi, so v 6. krogu senzacionalno osvojili točko pri prvakih v Leverkusnu (2:2), potem ko so že po osmih minutah zaostajali z 0:2. Union Berlin je presenetljivo ugnal dortmundsko Borussio z 2:1.

Več

Kultura

Ponaredki Poznavalci van Goghovega opusa identificirali tri ponaredke, ki so leta veljali za izvirnike

Strokovnjaki iz Van Goghovega muzeja v Amsterdamu ugotavljajo, da so tri dela nizozemskega umetnika v zasebnih rokah ponaredki. Med temi je tudi slika, ki so jo leta 2011 po predhodni potrditvi taistega muzeja prodali na dražbi hiše Christie’s.

Filmska recenzija Moja najljubša torta

Moja najljubša torta je eden tistih dragocenih biserčkov, ki jih iranski filmarji tako zavzeto snemajo v ilegali in jih na skrivaj pošiljajo v svet, da bi nam pokazali svojo resnico o državi in njenih ljudeh.

1

Oder SSG sezono odpira z Woyzeckom, zgodbo o maščevalni družbi, ki drugačno utiša z nasiljem

V Slovenskem stalnem gledališču (SSG) v Trstu sezono odpirajo s predstavo Woyzeck Georga Büchnerja, zgodbo o človeku z družbenega dna, ki je prvič v zgodovini drame postala junak gledališke igre, ki ni komedija.

Več

Zabava in slog

Znani Javier Milei del svojega govora v Združenih narodih skopiral kar iz Zahodnega krila

Argentinskega desničarskega predsednika Javierja Mileia obtožujejo, da je velik del svojega nedavnega govora v generalni skupščini Združenih narodov skopiral iz politične serije Zahodno krilo.

12

Kulinarika Nagrade za najboljše pice na svetu: Franco Pepe tudi letos brez konkurence

V Milanu so pod okriljem znamke Best Chef podelili nagrade za najboljše pice in že četrto leto zapored je na vrhu lestvice pristal Franco Pepe iz slovite picerije Pepe in Grani v Caiazzu v južni italijanski pokrajini Campania.

18

Temna zgodovina lova na čarovnice Nizozemske feministke lobirajo za spomenik "čarovnicam"

Tri feministične aktivistke na Nizozemskem s pobudo za postavitev nacionalnega spomenika "čarovnicam" iščejo pravico za nedolžne žrtve nizozemskega lova na čarovnice, ki je potekal med 15. in 17. stoletjem.

5

Intervju Balkan Boys: "V inštrumentalnih delih kot skupina zacvetimo"

"Zvočna slika je pri vsaki pesmi drugačna," pravi Rok Nemanič o albumu Grill, ki so ga Balkan Boys izdali za 15. obletnico. Praznovali jo bodo v Festivalni dvorani v Ljubljani. Po besedah Emirja Ibrakića so na album želeli prenesti energijo s koncertov.

14

Ture avanture Letališče v Oaklandu zmedlo potnike s preimenovanjem v San Francisco

Maja se je mednarodno letališče v Oaklandu v Kaliforniji preimenovalo v Mednarodno letališče San Francisco Bay Oakland, čeprav je mednarodno letališče v San Franciscu oddaljeno zgolj 48 kilometrov. Vse od tedaj pritožbe ne ponehajo.

7
Oglasno sporočilo

Najpogostejša vprašanja pri izbiri talnih oblog

Odkrijte, kako lahko prava izbira parketa in vzdrževanje lesa vašemu domu vdahnejo toplino in trajno lepoto! Vabljeni, da se v nadaljevanju skupaj z nami podate na raziskovanje sveta parketa in parketarskih dobrih praks.

Zanimivosti Ob iskanju alternativnih materialov stopata v ospredje obutev in pohištvo iz plute

Portugalska, največja proizvajalka plute na svetu, ob zmanjševanju povpraševanja po vinskih zamaških išče nove možnosti za uporabo tega materiala.

Več

Uredniški izbor

Bližnji vzhod Libanon, nekdaj "bližnjevzhodna Švica", iz gospodarske in politične tone še v humanitarno krizo

Libanon je bil stoletja pomembno trgovsko središče na Bližnjem vzhodu, v 60. letih so v Bejrut na počitnice prihajali slavni in bogati. A stare slave ni več, v zadnjih letih državo pretresata gospodarska in politična kriza, zdaj pa še izraelski napadi.

90

Slovenija Spremenjen razpis za študentsko prehrano v novem študijskem letu. Bo omogočil bolj zdravo prehrano?

Letos študente pri prehrani čaka nekaj novosti. Na razpisu so dobili prednost ponudniki s kakovostnejšo in raznovrstnejšo prehrano, ki bodo morali zagotoviti vsaj dva različna obroka na dan. Študentje in NIJZ sicer opozarjajo na pomen zdrave prehrane.

54

Slovenski rekorderji Martin Strel: Šale o meni govorijo ljudje, ki v življenju niso naredili ničesar

Svoj prvi rekord je postavil leta 2000, torej pred skoraj četrt stoletja. Potem je nanizal še štiri, a kot pravi danes 70-letni Martin Strel, se postavljanja rekordov ni lotil zaradi rekordov samih, pri nobenem pa mu ni bilo lahko.

106

Gospodarstvo Nov obračun omrežnine: na kaj bo moral biti pozoren povprečen uporabnik?

Oktobra začne veljati nov tarifni sistem obračunavanja omrežnine, ki prinaša tri cenovno različne časovne pasove, pri čemer bo najceneje med 22. in 6. uro zjutraj. Nova je tudi dogovorjena obračunska moč, ki je ne bomo smeli preseči.

439
Več

Posebna izdaja

Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov