Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Zastoji na cestah

ZDA 2024 Zadimljene sobe, šikaniranja kandidatov in druge iluzije demokracije demokratske stranke

"Šli smo čez zelo odprt proces (izbire kandidata)," v smehu komentira izbiro Kamale Harris za predsedniško kandidatko demokratske stranke kalifornijski guverner Gavin Newsom, ki so ga omenjali kot enega najresnejših kandidatov za menjavo Joeja Bidna.

137

Uspeh Gorana Dragića "Vzgajali smo ga, da mora ostati skromen, da mora trenirati in sanjati svoje sanje"

Prva mentorja, ki sta Gorana Dragića popeljala na uspešno košarkarsko pot, sta bila njegova mati in oče, Mojca in Marinko Dragić. Spodbujala sta ga vse od malih nog do poslovilne tekme.

5

Evropa Na francoskem letališču aretirali prvega moža Telegrama

Francoska policija je na letališču v bližini Pariza aretirala soustanovitelja in glavnega izvršnega direktorja Telegrama Pavla Durova, in sicer zaradi domnevnih kaznivih dejanj, povezanih z njegovo aplikacijo za sporočanje Telegram.

110

Bližnji vzhod Hezbolah: Operacije proti Izraelu za danes končane

Libanonsko šiitsko gibanje Hezbolah je sporočilo, da so njihove operacije proti Izraelu za danes končane in da bo vodja gibanja Hasan Nasrala popoldan podal izjavo o razvoju dogodkov.

60

Zanimivosti "Bolj vzdržljivi in močnejši" – v Španiji reševalcem iz vode pomagajo psi

Na priljubljeni plaži na jugu Španije je reševalce iz vode okrepila ekipa izurjenih psov, ki je s svojo močjo, vzdržljivostjo in sposobnostjo zaznavanja tokov v veliko pomoč pri reševanju plavalcev.

4

Novice

Lokalne novice V Novi Gorici deaktivirali 226-kilogramsko bombo iz druge svetovne vojne

V Novi Gorici so onesposobili 226 kilogramov težko neeksplodirano letalsko bombo iz druge svetovne vojne, ki so jo v četrtek našli na gradbišču novogoriške železniške postaje. Konec nevarnosti je ob 10.46 naznanila sirena.

8

Vojna v Ukrajini Več mrtvih v napadih na Ukrajino in Rusijo

Rusija je ponoči izstrelila več raket in brezpilotnih letal na sever in vzhod Ukrajine, zračna obramba pa je večino izstrelkov uničila, je sporočila ukrajinska vojska. V ukrajinskem napadu na Belgoroško oblast je umrlo pet ljudi.

Nemčija Aretirali osumljenca za petkov napad z nožem v Solingenu

Nemške oblasti so v nedeljo zjutraj sporočile, da so aretirale osumljenca za napad z nožem v Solingenu, v katerem so umrli trije ljudje, osem pa je bilo ranjenih. Osumljenec je 26-letni Sirec, odgovornost za napad pa je prevzela Islamska država.

14

Šport

Vuelta - 9. etapa Roglič s pikčasto majico v Sierro Nevado, v begu dneva 26 kolesarjev

V zadnjih dveh etapah je Primož Roglič na Dirki po Španiji v primerjavi z O'Connorjem pridobil več kot minuto in lepo popravlja četrtkovo veliko napako ekipe. Kolesarje danes v Sierri Nevadi čaka tretja gorska etapa letošnje Dirke po Španiji.

122

Noč zmaja Zadnje poglavje podcenjene zgodbe o uspehu: šov, ki je navdušil tudi NBA

Izjemne kariere Gorana Dragića je konec. Slovo v polnih Stožicah je bilo čustveno in polno presenečenj, spektakel z NBA-zvezdami je privabil tudi navijače iz sosednjih držav. Zbranih je bilo več kot 600 tisoč evrov.

90

Prva liga Ob 17.30 Maribor - Olimpija; v Domžalah že menjava trenerja

Nogometaši Maribora in Olimpije, oboji so to sezono v Prvi ligi še neporaženi, bodo danes ob 17.30 v Ljudskem vrtu igrali prvi večni derbi v sezoni.

9

Odbojka Tončku Šternu nagrada za izjemno poletje: vrnitev v turško ligo

Tonček Štern bo kariero nadaljeval v Turčiji pri Ziraatu Bankasiju iz Ankare. 28-letni korektor, to poletje osrednji igralec slovenske odbojkarske reprezentance, je podpisal enoletno pogodbo.

4

Noč zmaja Goran Dragić se je poslovil od košarke tam, kjer je najraje: na igrišču v družbi prijateljev

V Noči zmaja, poslovilnem večeru, se je zlati kapetan slovenske košarkarske reprezentance tudi uradno poslovil od košarke. "Nikoli ne bom pozabil, dal sem vse od sebe, ko sem igral za Slovenijo," je ob koncu spektakla povedal priljubljeni Gogi.

327
Oglasno sporočilo

Prihaja recesija, vendar ni nujno, da je to slaba novica

Mali vlagatelji in varčevalci skoraj vsako recesijo dočakajo nepripravljeni in v njej izgubijo denar.

Namizni tenis Darko Jorgić s prepričljivo predstavo v finale turnirja v Limi

Darko Jorgić se je uvrstil v finale turnirja WTT contender v Limi z nagradnim skladom 80.000 dolarjev. Hrastničan je bil v polfinalu s 3:1 boljši od Tajvanca Feng Yi-Hsina, 56. igralca na svetovni lestvici

5
Več

Kultura

Dnevi poezije in vina Pia Tafdrup in Valžina Mort: Tišina je pri poeziji pomembna, saj iz nje nastane marsikaj

Pia Tafdrup in Valžina Mort, danska in belorusko-ameriška pesnica, sta na literarnem pogovoru na zadnji dan Dnevov poezije in vina spregovorili o navdihih, iz katerih črpata pri svojem ustvarjanju.

Filmska recenzija Wim Wenders: Anselm

Anselm je dokumentarni portret nemškega kiparja in vizualnega umetnika Anselma Kieferja, ki ga je posnel Wim Wenders. Eden najbolj priznanih nemških režiserjev je kiparjev sodobnik, rojena sta le nekaj mesecev narazen, tik po koncu druge svetovne vojne.

2

Na Prvem in Arsu Kako zveni književnost? V znamenju obletnic velikih imen in Veronikinih nagrajencev.

Zven, ki pomeni, pomen, ki zveni, pisanje, ki je navdušilo Michelangela Antonionija in Bernarda Bertoluccija, avgust v Latinski Ameriki, oblaki v Dunedinu, fašistično nasilje v šolah ter občutja smrti in zasmrtja.

Več

Zabava in slog

Letalska potovanja EU blokirala sprostitve: S septembrom se na vsa evropska letališča vrača omejitev tekočin

Najnovejša generacija skenerjev omogoča potnikom, da vnašajo na letala elektronske naprave in tekočine brez količinske omejitve, a Evropska komisija dvomi v njihovo zanesljivost in je pozvala k začasni povrnitvi prejšnjega, bolj restriktivnega modela.

Znani Ben Affleck se po razhodu od Jennifer Lopez druži s Kennedyjevo hčerko

Je Ben Affleck po razhodu od Jennifer Lopez uteho našel v Kick Kennedy, hčerki zdaj že nekdanjega predsedniškega kandidata Roberta F. Kennedyja mlajšega?

5

Zvok časa Album My Everything Ariane Grande oboževalce razveselil pred desetimi leti

Ariana Grande je 25. avgusta 2014 postregla s svojim drugim albumom. Na njem je združila moči tudi z drugimi glasbeniki, kot so Iggy Azalea, Big Sean, the Weeknd, pa tudi Jessie J in Nicki Minaj. Plošča si je prislužila nominacijo za grammyja.

2

Zanimivosti Zaradi trenda na TikToku Islandija ostala brez zalog kumar

Islandski supermarketi so ostali praktično brez zalog kumar, potem ko je po viralnem trendu na TikToku povpraševanje po tej zelenjavi zrastlo v nebo.

12

Zanimivosti Ukrajinski vojak, ki je izgubil obe nogi v vojni, postal sanjski moški

26-letni Oleksandr Budko je bil leta 2022 med eksplozijo ruske granate na bojišču tako hudo poškodovan, da so mu morali amputirati obe nogi. Danes je zvezda resničnostnega šova Sanjski moški, za njegovo naklonjenost pa se poteguje četica samskih žensk.

18
Oglasno sporočilo

Sejem, ki se ga veselimo

AGRA ob svoji 62. ponovitvi ohranja sloves največjega in najpomembnejšega tovrstnega sejma v tem delu Evrope. Z več kot 1700 razstavljavci iz več kot 30-ih držav ponuja vrhunsko opremo za pridelavo in živilstvo, odlična vina, jedi in zabavno druženje.

Družabno Vpogled v gala večerjo košarkarskih zvezdnikov: "Najzahtevnejši dogodek v moji karieri"

V Areni Stožice so pred dobrodelnim spektaklom Noč zmaja z Goranom Dragićem sinoči izpeljali veliko gala večerjo z okoli 400 gosti, od tega nekaterimi največjimi zvezdniki svetovne košarke.

42
Več

Uredniški izbor

Kaspijsko morje Največje jezero na svetu bi se lahko do konca stoletja skrčilo za tretjino

Do konca stoletja bi se gladina Kaspijskega morja lahko znižala za 18 metrov, njegova površina pa bi se lahko zmanjšala za tretjino. Poleg nevarnosti za ekološki sistem največjega jezera na svetu bo imela sprememba vodostaja tudi geopolitične posledice.

122

Zdravje Na URI-ju Soča se bo predvidoma že jeseni nadaljevala rehabilitacija poškodovanih otrok iz Gaze

Slovenija bo nadaljevala projekt rehabilitacije palestinskih otrok iz Gaze, ki je bil prekinjen med epidemijo covida-19. Že jeseni naj bi na URI-ju Soča prišlo od osem do deset poškodovanih otrok v spremstvu enega družinskega člana.

5

Statistika 80 let statističnega urada: od štetja prebivalcev do obsežnih zbirk podatkov

Te dni 80 let delovanja praznuje statistični urad. Njegova vloga se je v osmih desetletjih močno spremenila – če je bila na začetku glavna naloga štetje prebivalstva, je danes zbiranje verodostojnih podatkov, na katere se lahko opirajo država in podjetja.

22

Afrika "Združeni arabski emirati bi lahko postali največji vlagatelj v Afriki"

Združeni arabski emirati so četrti največji vlagatelj v Afriki, a bi lahko postali celo vodilni, če se bo naložbeni trend nadaljeval, je prepričan politični analitik Corrado Čok, ki izpostavlja njihove naložbe v obnovljive vire energije in pristanišča.

66
Več

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Urban Praprotnik Sifan Hassan ali nizozemska lokomotiva

Zakaj sem tako navdušen nad Sifan Hassan, Nizozemko, ki je na letošnjih olimpijskih igrah v Parizu tekmovala na 5000 in 10000 metrov ter v maratonu? Vznemirjeno sem se spraševal, kako ji bo šlo.

12

Tomo Kočar Janko in Metka med resničnostjo, mitologijo in religijo

Jakob in Wilhelm Grimm sta v literarno zgodovino sicer res zapisana kot najslavnejša zbiralca pravljic, vendar je prava moč njune zbirke ravno v elementih, zaradi katerih bi ju kot zbiralca morali celo diskvalificirati.

10

Slavko Jerič Judo in plezanje slovenski klasiki, skrbijo trendi v atletiki in plavanju

Slovenski športniki se iz Pariza vračajo s tremi medaljami, kar je sicer najmanj v tem stoletju na poletnih olimpijskih igrah, vseeno pa so lahko zadovoljni s svojim izplenom. Malo bolj skrbijo trendi.

109

Slavko Jerič Pogačar se je tudi zaradi zadnjih dveh Tourov razvil v svojo najboljšo različico

Tadej Pogačar skoraj tri leta ni osvojil tritedenske dirke. V pripravah na novo sezono je marsikaj spremenil, prilagodil in nadgradil. Plod svojega dela je zdaj pobral z dvojčkom Giro in Tour, prvim v tem stoletju.

55
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov