Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Olimpijske igre, prenosi in posnetki iz Pariza

Slovenija

Kandidat za komisarja Predstavitev Tomaža Vesela odboru za evropske zadeve

Tomaž Vesel kandidaturo za evropskega komisarja predstavlja odboru DZ-ja za zadeve EU-ja. Vesel lahko računa na podporo koalicije, v opoziciji se bodo o podpori odločali po predstavitvi kandidata, ki mu doslej izrecno niso nasprotovali.

2

Slovenija Bratušek: Gradnja železniškega nadvoza nad Dunajsko cesto teče po načrtih

Gradnja nadomestnega in razširjenega železniškega nadvoza nad Dunajsko cesto teče po načrtih, tako terminskih kot finančnih, je ob ogledu gradbišča v izjavi za novinarje poudarila infrastrukturna ministrica Alenka Bratušek.

2

Slovenija Vesel se je sešel z opozicijo, ki ni izrazila izrecnega nasprotovanja njegovi kandidaturi

Slovenski kandidat za evropskega komisarja Tomaž Vesel išče podporo političnih strank. Opravil je pogovor z opozicijo, ki bo z izrekanjem o podpori počakala do njegove predstavitve v DZ-ju. Podprli ga bodo v Vesni in v koalicijskih strankah.

47

Slovenija Skrivnostno vozilo z vidno belo številčnico preizkuša novo opremo za nadzor hitrosti

Urad za meroslovje preizkuša novo opremo za nadzor hitrosti v cestnem prometu. To je razlog, zakaj je bilo v zadnjem času na ljubljanski in trzinski obvoznici opaziti modro vozilo opel astra z vidno belo številčnico na steklu prtljažnega prostora.

75

Slovenija Registracijski center na Obrežju je začel delovati

Na nekdanjem mejnem prehodu Obrežje je začel delovati center za registracijo in obravnavo tujcev, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo.

7

Letalo air tractor se je popravljeno vrnilo iz Španije

Letalo za gašenje iz zraka air tractor, ki se je ob pristanku na portoroškem letališču 22. julija lažje poškodovalo, se je v torek popravljeno vrnilo v Slovenijo. Slovenski letali za gašenje sta tako znova operativni in pripravljeni za gašenje iz zraka.

8

Več novic iz Slovenije

Dijaki, študenti bodo lahko hkrati prejemali Zoisove in državne štipendije

Za podaljšanje prejemanja Zoisove štipendije morajo dijaki zaprositi najpozneje do konca avgusta, novi vlagatelji pa imajo čas za prijavo še na začetku septembra. Pri državnih štipendijah rokov za oddajo vlog ni.

18

Nova podoba stražarskih hišk v Ljubljani

Stražarske hiške ob predsedniški palači, stavbi parlamenta, ministrstvu za notranje zadeve in ob ameriškem veleposlaništvu bodo prenovili. Vse bodo enake in izdelane kot tipski proizvod, pravijo na ministrstvu za notranje zadeve.

57

Ministrica za digitalno preobrazbo zavrača očitke SDS-a iz druge interpelacije

Vlada se je seznanila z odgovorom na interpelacijo ministrice za digitalno preobrazbo Emilije Stojmenove Duh, v katerem ministrica v celoti zavrača očitke SDS-a o nevestnem opravljanju dela in zavajanju javnosti.

52
Oglasno sporočilo

Kako organizirati najboljšo otroško rojstnodnevno zabavo?

Če načrtujete zabavo za svojega otroka, vam bo naš vodnik morda prišel prav. V njem boste izvedeli na kaj ne smete pozabiti, da bo vse potekalo kot po maslu, vašemu otroku pa bodo ostali le najlepši spomini.

Več

Lokalne novice

Ravne na Koroškem Popoplavna sanacija: septembra rušenje Kulturnega centra Ravne in začetek gradnje novega

Občina Ravne na Koroškem se v okviru projektov popoplavne sanacije pripravlja na rušenje stavbe Kulturnega centra Ravne in gradnjo nove. Začetek del je predviden septembra letos, zaključek pa spomladi 2026. Naložba je ocenjena na šest milijonov evrov.

2

Po kemičnem onesnaženju Naselij ne bodo več oskrbovali z vodo iz vodarne Močila. Kdo je kriv za onesnaženje, še ugotavljajo.

Na izredni seji občinskega sveta v Kanalu so svetniki sklenili, da naselij Močila in Gorenje Polje ne bodo več oskrbovali z vodo iz vodarne Močila. V tej vodarni je namreč pred dnevi prišlo do kemičnega onesnaženja pitne vode. Dogodek preiskuje policija.

9

Ljubljanski park Tivoli in vprašanje javnih prireditev: Plečnikov avditorij kot priložnost za dogodke v naravi

V ljubljanskem parku Tivoli je pred nekaj manj kot letom dni po obnovi znova zaživel Plečnikov avditorij. Prizorišče je priložnost za organiziranje manjših kulturnih dogodkov v naravnem okolju, a zagotovo ne brez določenih omejitev.

8
Več

Izbor

Ljubljana Podgane (še) ne ogrožajo Ljubljane

Miklošičev park je zaradi deratizacije zaprt vse od začetka junija. Deratizacijo je izvajal laboratorij za varno hrano, kjer pravijo, da je deratizacija predvidena v treh sklopih, po vsakem pa je treba počakati tri tedne, da sredstva dosežejo svoj namen.

51

Dan državnosti "Duh domoljubja še ni odšel iz Slovenije. Imamo samo eno domovino ... je raj na zemlji"

"Na svoji strani smo imeli slovenski narod, zato smo se čutili močne. Lahko bi rekel, da smo se čutili nepremagljive," je za MMC ob prazničnem dnevu državnosti dejal veteran osamosvojitvene vojne in doktor zgodovine Tomaž Teropšič.

248

Slovenske avtoceste Avtovlečne goljufije: voznikom v težavah ponudijo ugodno pomoč, nato izstavijo veliko višji račun

Pojavlja se vse več opozoril, da so predvsem tuji vozniki, ki zaradi okvare vozila obtičijo na slovenskih avtocestah, večkrat žrtve goljufij avtovlečnih služb, ki so pri njih pred pooblaščenimi izvajalci. AMZS, Dars in policija pozivajo k previdnosti.

159

Magnificov koncert v Tivoliju "Množične prireditve na javnih zelenih površinah so vse manj sprejemljive"

Nasprotniki in podporniki Magnificovega koncerta v ljubljanskem parku Tivoli so odprli razpravo o uporabi javnih zelenih površin. V tujini se veliki komercialni dogodki umikajo iz javnih parkov, podobni pozivi se pojavljajo tudi pri nas.

212

Ob 1. maju "Pritiski na sindikalne zaupnike se navadno stopnjujejo po vzorcu – kot bi imeli delodajalci recept"

"Izmislijo si kršitev in človeka odpustijo. Tudi če pozneje na sodišču izgubijo, je cilj dosežen – znebili so se motečega dejavnika, ob tem pa poslali sporočilo drugim," obračunavanje s sindikalnimi zaupniki v nekaterih podjetjih opisuje Lidija Jerkič.

76

Okrogla miza "Nasilje se je preselilo iz fizičnega v digitalni prostor"

Fizičnega nasilja med otroki in mladostniki je manj. Vse več pa je spletnega nasilja, ki se odvija v prostem času, ko so mladi doma, zato ga šole, čeprav se dogaja med njihovimi učenci, težko preprečujejo. Starši znake pri otrocih prepoznajo le izjemoma.

71

Prostovoljstvo Kralji ulice: "Prostovoljstvo našim uporabnikom osmisli življenje in jim pomaga najti pravo pot"

Prostovoljstvo pri Kraljih ulice je drugačno, kot ga poznamo v drugih organizacijah. Velikokrat so prostovoljci namreč tudi uporabniki dnevnega centra. Najbolj znan je časopis, ki ga prodajajo njihovi člani. Poleg tega je v društvu še veliko aktivnosti.

24
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov